Ring 020-450 800 för mer information och beställning

Miljö & Kvalitet

Klicka här för att läsa och ladda ner våra hälsa, miljö och säkerhetsfolder

Ladda ner vår pdf

Ett prioriterat område: vår miljö

Vårt miljöarbete på vägen till dig

På Swea Energi har vi som övergripande målsättning att miljömedvetenheten ska finnas med i allt vi gör, från administration till externa transporter. Våra kunder gör ett miljömedvetet val redan när de inleder ett samarbete med oss. Istället för att köra de där extra sträckorna till närmaste tankstation, för att tanka sina fordon, levererar vi bränslet direkt till kundens egen tank.

En viktig del av miljöarbetet är att minska koldioxidutsläppen från våra transporter. Bara genom att planera körningarna effektivare har körsträckan för våra tankbilar minskat med drygt 35 000 mil – det motsvarar närmare nio varv runt jorden.

Våra produkter har en helt avgörande funktion för att transporter ska rulla på vägarna, jordbruken ska ge skördar, fastigheter värmas upp och entreprenader kunna genomföras. Samtidigt gör våra produkter avtryck på miljön.

Därför är miljöarbetet ett av våra mest prioriterade områden tillsammans med verksamhetsmål, ekonomiska resultat och kvalitet. Det innebär att vi dagligen arbetar för att kunna erbjuda våra kunder mer miljöanpassade lösningar. Vi ligger exempelvis långt framme när det gäller bränslen med en hög andel förnyelsebart innehåll. Och vi anstränger oss för att allt fler av våra smörjmedel ska bli miljöanpassade – samtidigt som vi tar hand om våra kunders förbrukade olja.

Sweas syn på kvalitet

Vi på Swea Energi har en grundfilosofi när det gäller vårt kvalitetsarbete. Det vi gör vill vi alltid göra ännu lite bättre. Egentligen är det ganska enkelt; det handlar exempelvis om att hela tiden förbättra våra leveranser, skynda på utvecklingen av miljöanpassade bränslen och förfina våra rutiner för att säkerställa kvaliteten.

Vi arbetar dagligen för att leverera produkter och tjänster av högsta kvalitet som uppfyller våra kunders behov och förväntningar. För att leva upp till detta följer vi ett kvalitetstyrande system med rutiner, dokumentation, handlingsplaner, spårbarhet och utrymme för ständiga förbättringar. Det gör att vi kan arbeta på ett kvalitetssäkert sätt inom hela företaget.

Här är några saker som omfattas av vår kvalitetspolicy:

• Självklart är vi godkända enligt hållbarhetslagen och drivmedelslagen av Energimyndigheten.
• Full spårbarhet till alla de produkter som tillhandahålls av våra leverantörer.
• Vi är noga med rapportering av reklamationer och incidenter. På så sätt kan vi effektivt förbättra våra rutiner och höja kvaliteten i vår verksamhet.
• Rätt kompetens. Vår personal håller sig kontinuerligt uppdaterad om produkter, säkerhet och miljöfrågor.
• Det är viktigt att vi håller vad vi lovar, att vi är ärliga och upplevs som trovärdiga.

Vill du minska din energiförbrukning?

Få spartips på vår sida om Eldningsolja

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår hemsida. Läs mer om cookies

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng