Ring 020-450 800 för mer information och beställning

Förnybara bränslen

Välkommen framtidens bränsle!

Beställ online eller ring 020-450 800 så blir du automatiskt kopplad till närmaste försäljningskontor.

Beställ

Nu kan du beställa helt förnybar diesel och eldningsolja av oss på Swea Energi. Våra biobränslen består antingen 100% HVO eller RME, båda produkter som tas upp det naturliga kretsloppet utan att påverka växthuseffekten. Vårt mål är att alla våra bränslen ska innehålla så hög andel förnybart som möjligt, samtidigt som de håller lika hög standard gällande funktion och hållbarhet. Idag erbjuder vi fyra olika bränslen som är helt baserade på naturliga råvaror.

Vad är HVO?

Neste MY förnyelsebar diesel (HV100) är världens främsta HVO drivmedel. HVO står för Hydro Vegetable Oil och är en 100% fossilfri produkt som tillverkas av återvunna vegetabiliska oljor. Den är uppbyggd som en exakt kopia av fossil diesel och kan därför ersätta den rakt av. HVO släpper inte ut någon koldioxid i atmosfären, vilket innebär att växthusgasutsläppen reduceras jämfört med fossila bränslen vid användning av Neste MY.

Vad är RME?

RME100 och SweaX RME100 innehåller det förnybara dieselalternativet RME; rapsmetylester. Bränslesorten är en biodiesel som går under samlingsnamnet FAME för biologiskt nedbrytbara bränslen. RME framställs främst av rapsolja och ger både effektivare förbränning, minskad förbrukning och lägre utsläpp.

Våra förnybara bränslen:

Diesel

Eldningsolja

Neste MY Förnybar Diesel
Neste MY Förnybar Diesel har flera fördelar jämfört med fossil diesel. Det är ett helt förnybart och hållbart drivmedel, som ger lägre utsläpp av växthusgaser.

Eldningsolja RME100
Biobaserat bränsle som består av 100 % RME (från rapsolja). Ett grönt alternativ för dig som vill använda en helt förnybar eldningsolja i värmepannan.

RME 100 – ett grönt, förnybart dieselbränsle
Ett 100 % förnybart dieselbränsle tillverkat av raps. Ett klimatanpassat alternativ för hela fordonsflottan.

SweaX RME 100
100 % förnybart dieselbränsle baserat på raps samt en biologisk komponent som är baserad på vegetabiliska beståndsdelar och är 100 % nedbrytningsbar. Effektivare förbränning, minskad förbrukning och avsevärt lägre utsläpp.

 

Reduktionsplikten

För att främja förnybara biodrivmedel har regeringen har satt upp ett nationellt mål om att vi vid år 2030 ska ha minskat växthusgasutsläppen med 70%. Detta ställer krav på oss bränsleleverantörer. Mer specifikt innebär reduktionsplikten att vi varje år ska arbeta för att reducera påverkan från både bensin och diesel med en viss procent. För att uppnå detta strävar vi efter att våra bränslen alltid ska innehålla så stor andel förnybart som möjligt, och att andelen år efter år ska växa sig större tills vi tillsammans når målet.

Klicka här för att läsa och ladda ner våra Produkt och säkerhetsdatablad

Ladda ner våra pdf:er

SWEA ENERGI

020-450 800

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår hemsida. Läs mer om cookies

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng