Ring 020-450 800 för mer information och beställning

Villaolja

Eldningsolja för villavärme

Välj rätt eldningsolja för din panna och miljön.

Eldningsolja för sommaren

Vår eldningsolja Eo1 S (sommarkvalitet) har begränsade köldegenskaper och är därför avsedd att lagras på ett frostfritt ställe, i inomhustank eller isolerad tank. Energiinnehållet i denna eldningsolja är ca 10 kWh per liter.

Eldningsolja för vintern

Vår eldningsolja Eo1 V (vinterkvalitet) har mycket goda köldegenskaper och är ett pålitligt val när tanken eller oljerören inte ligger frostfritt. Eo1 V har något lägre energiinnehåll, densitet och viskositet än sommarkvaliteten.

10 tips för att spara energi i vinter:

1. Rätt inställd brännare
Bara genom att oljebrännaren är rätt inställd kan du sänka oljeförbrukningen med 5–10 % per år. Ett enkelt sätt att kontrollera detta är att titta på röken från skorstenen. Den ska vara vit eller inte synas alls. Är den grå eller mörk förbrukar pannan onödigt mycket bränsle.

2. Duscha snabbt!
Ta en snabb dusch istället för ett varmt bad. Att slösa med varmvatten är en riktig energitjuv. Använder du dessutom ett snålspolande duschhandtag kan du spara mycket varmvatten.

3. Känn på elementen!
Passa på att kontrollera elementen när det är -5 till -10 °C ute. De ska kännas varma i överkant och betydligt svalare i botten. Då är värmesystemet rätt inställt och elementen värmer som de ska.

4. Vädra snabbt och effektivt
Visst kan du vädra under den kalla årstiden. Gör det kvickt och gärna med korsdrag, så får du in frisk luft utan att kyla ner bostaden.

5. Koll på innetemperaturen
Visste du att uppvärmningskostnaden ökar med 5 % för varje grad du höjer inomhustemperaturen?
Har du 20 grader på dagen och minskar till 18 på natten, kan du spara åtskilliga liter olja.

6. Spisfläkten suger värme
Använd bara spisfläkten när du lagar mat. Den suger ut ca 2 kWh varmluft varje timme.

7. Täta runt fönster och dörrar
Drar det kallt från fönster och dörrar är det kanske dags byta ut tätningslisterna. Tänk bara på att det inte får bli för tätt i ett hus med självdrag. Saknar rummet tilluftsventiler kan du lämna ett mellanrum i tätningslisten över varje fönster (10–20 cm).

Beställning

Beställ online eller ring 020-450 800 så blir du automatiskt kopplad till närmaste försäljningskontor.

Tryggare värme, med automatiska leveranser

Visst vore det tryggt att veta att det alltid finns olja i tanken? Beställer du automatiska leveranser från oss håller vi reda på när det är dags att fylla på bränsle. Med hjälp av aktuella temperaturer i SMHI:s energiindex och uppgifter om din senaste årsförbrukning, räknar vi ut när du behöver nästa leverans. Du behöver inte ägna en tanke åt oljenivån i din tank.

En oljeleverantör på nära håll

Vissa saker är bra att ha på nära håll. Din oljeleverantör, till exempel. Swea Energi är störst i Sverige på att leverera eldningsolja och diesel. Det innebär att vi har ett väl utbyggt transportnät och det är lätt att komma i kontakt med oss via våra försäljningskontor. Det betyder också att våra chaufförer har gott lokalsinne och hittar din oljetank, var du än bor.

Varmt välkommen med din beställning!

SWEA ENERGI

020-450 800

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår hemsida. Läs mer om cookies

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng