Ring 020-450 800 för mer information och beställning

Eldningsolja privatkund

Välj rätt eldningsolja för din panna och miljön.

 Vi på Swea Energi levererar tre olika typer av eldningsoljor; Standard, Förnybar och SweaX. Vilken som passar dig bäst beror bland annat på de miljökrav du ställer och vilken typ av panna du har. Läs mer om våra eldningsoljor nedan.

Beställ online eller ring 020-450 800 så blir du automatiskt kopplad till närmaste försäljningskontor.

Beställ

Standard eldningsolja

Eldningsolja Eo1 S (sommarkvalitet)

Eldningsolja med begränsade köldegenskaper som är avsedd att lagras på frostfritt ställe.

Eldningsolja Eo1 V (vinterkvalitet)

Eldningsolja med mycket goda köldegenskaper som klarar lagring utomhus. Har något lägre energiinnehåll än sommarkvaliteten.

Eldningsolja Eo1 svavelfri

Denna eldningsolja innehåller bara 0,001 % svavel.

Förnybar eldningsolja

Eldningsolja RME100

Eldningsolja RME100 är ett biobaserat bränsle som består av 100 % RME (rapsmetylester). Det är ett grönt alternativ för dig som vill använda en helt förnybart eldningsolja i värmeanläggningen.

SweaX Eldningsolja 

SweaX EoS

 

 

 

SweaX är vårt nya revolutionerande bränsle med en unik tillsats som gör förbränningen effektivare. Nu kan du sänka fastighetens energiförbrukning med bibehållen värmekomfort. Samtidigt som oljepannans utsläpp av miljöfarliga ämnen minskar.

Tryggare värme, med automatiska leveranser

Visst vore det tryggt att veta att det alltid finns olja i tanken? Beställer du automatiska leveranser från oss håller vi reda på när det är dags att fylla på bränsle. Med hjälp av aktuella temperaturer i SMHI:s energiindex och uppgifter om din senaste årsförbrukning, räknar vi ut när du behöver nästa leverans. Du behöver inte ägna en tanke åt oljenivån i din tank.

En oljeleverantör på nära håll

Vissa saker är bra att ha på nära håll. Din oljeleverantör, till exempel. Swea Energi är störst i Sverige på att leverera eldningsolja och diesel. Det innebär att vi har ett väl utbyggt transportnät och det är lätt att komma i kontakt med oss via våra försäljningskontor. Det betyder också att våra chaufförer har gott lokalsinne och hittar din oljetank, var du än bor.

Varmt välkommen med din beställning!

7 tips för att spara energi i vinter:

 1. Rätt inställd brännare
  Bara genom att oljebrännaren är rätt inställd kan du sänka oljeförbrukningen med 5–10 % per år. Ett enkelt sätt att kontrollera detta är att titta på röken från skorstenen. Den ska vara vit eller inte synas alls. Är den grå eller mörk förbrukar pannan onödigt mycket bränsle.
 2. Duscha snabbt!
  Ta en snabb dusch istället för ett varmt bad. Att slösa med varmvatten är en riktig energitjuv. Använder du dessutom ett snålspolande duschhandtag kan du spara mycket varmvatten.
 3. Känn på elementen!
  Passa på att kontrollera elementen när det är -5 till -10 °C ute. De ska kännas varma i överkant och betydligt svalare i botten. Då är värmesystemet rätt inställt och elementen värmer som de ska.
 4. Vädra snabbt och effektivt
  Visst kan du vädra under den kalla årstiden. Gör det kvickt och gärna med korsdrag, så får du in frisk luft utan att kyla ner bostaden.
 5. Koll på innetemperaturen
  Visste du att uppvärmningskostnaden ökar med 5 % för varje grad du höjer inomhustemperaturen?
  Har du 20 grader på dagen och minskar till 18 på natten, kan du spara åtskilliga liter olja.
 6. Spisfläkten suger värme
  Använd bara spisfläkten när du lagar mat. Den suger ut ca 2 kWh varmluft varje timme.
 7. Täta runt fönster och dörrar
  Drar det kallt från fönster och dörrar är det kanske dags byta ut tätningslisterna. Tänk bara på att det inte får bli för tätt i ett hus med självdrag. Saknar rummet tilluftsventiler kan du lämna ett mellanrum i tätningslisten över varje fönster (10–20 cm).

 

Klicka här för att läsa och ladda ner våra Produkt och säkerhetsdatablad

Ladda ner våra pdf:er

SWEA ENERGI

020-450 800

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår hemsida. Läs mer om cookies

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng