Ring 020-450 800 för mer information och beställning

Information till arbetssökande om Sweas behandling av personuppgifter

Information till arbetssökande om Sweas behandling av personuppgifter

 

Vi ansvarar för behandlingen av dina personuppgifter
Swea Energi AB, org. nr 556370–3205, Spårgatan 5, 602 23 Norrköping, tel. nr 020–450 800, är s.k. personuppgiftsansvarig och ansvarar för att dina uppgifter behandlas enligt lag.

Du har rätt att få tillgång till dina personuppgifter som vi behandlar. Du har också rätt att begära radering, rättelse eller begränsning av behandlingen av dina personuppgifter, att invända mot vår behandling av dina personuppgifter och att få ut dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format för överföring till annan leverantör (s.k. dataportabilitet).

Om du har synpunkter på vår behandling av dina personuppgifter har du möjlighet att ge in klagomål till Datainspektionen (blivande Integritetsskyddsmyndigheten).

Varför behandlar vi personuppgifter?

Ändamål med behandlingen och vår rätt att behandla personuppgifterna

Vi behandlar dina personuppgifter för att tillsätta tjänster hos Swea, d.v.s. för att planera och utveckla vår verksamhet. Vi kan också behandla dina personuppgifter i samband rättsliga anspråk. Vi bedömer att vårt intresse av att behandla dina personuppgifter för dessa ändamål är berättigat och att dina intressen inte väger tyngre.

Vi kan också behandla dina personuppgifter för att uppfylla rättsliga förpliktelser såsom krav från myndighet med avseende på personuppgiftsbehandling.

Vem kan vi inhämta dina uppgifter från?
Vi kan inhämta uppgifter om din inkomst och skuldhistorik från Bisnode Sverige AB, eller motsvarande kreditupplysningsföretag, samt uppgifter från de referenspersoner som du har angett. Vi kan inhämta personuppgifter om referenspersoner från arbetssökande i samband med ansökan till en tjänst.

Till vilka kan vi lämna ut dina uppgifter?
Vi kan lämna ut dina personuppgifter till andra bolag inom vår koncern, våra anställda och konsulter, våra leverantörer av IT-tjänster, datasystem samt juridiska tjänster, försäkringsbolag och till myndigheter och andra offentliga organ.

Vi strävar efter att alltid behandla dina personuppgifter inom EU/EES. I den mån behandling av dina personuppgifter sker utanför EU/EES sker sådan behandling alltid enligt gällande lag, med iakttagande av föreskrivna skyddsregler. Behandling av dina personuppgifter kan ske av företag i USA, Australien och Kanada. Sådana företag har antagit s.k. standardavtalsklausuler, vilket har godtagits som en adekvat skyddsnivå för behandling av personuppgifter av EU-kommissionen.

Hur länge behandlar vi dina uppgifter?
Vi behandlar som utgångspunkt dina personuppgifter under ett år efter att tjänsten som du har sökt har tillsatts. Om du vill att vi sparar dina personuppgifter under en längre tid för framtida tillsättningar av tjänster är du välkommen att kontakta oss. Vi kan spara dina personuppgifter under en längre tid i samband med rättsliga anspråk.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår hemsida. Läs mer om cookies

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng