Ring 020-450 800 för mer information och beställning

Information om Sweas behandling av personuppgifter i samband med incidentrapportering

Information om Sweas behandling av personuppgifter i samband med incidentrapportering

 

Vi ansvarar för behandlingen av dina personuppgifter
Swea Energi AB, org. nr 556370–3205, Spårgatan 5, 602 23 Norrköping, tel. nr 020–450 800, är s.k. personuppgiftsansvarig och ansvarar för att dina uppgifter behandlas enligt lag.

För personuppgifter som förekommer i samband med incidentrapportering är Swea tillsammans med koncernbolaget DCC Management Services Ltd (DCC House, Leopardstown Road, Foxrock, Dublin 18) s.k. gemensamt personuppgiftsansvariga för behandling av dina personuppgifter.

Swea ansvarar för att tillhandahålla dig relevant information om behandlingen av dina personuppgifter och för att tillgodose dina rättigheter enligt lag.

Du har rätt att få tillgång till dina personuppgifter som vi behandlar. Du har också rätt att begära radering, rättelse eller begränsning av behandlingen av dina personuppgifter, att invända mot vår behandling av dina personuppgifter och att få ut dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format för överföring till annan leverantör (s.k. dataportabilitet).

Om du har synpunkter på vår behandling av dina personuppgifter har du möjlighet att ge in klagomål till Datainspektionen (blivande Integritetsskyddsmyndigheten).

Varför behandlar vi personuppgifter?

Ändamål med behandlingen och vår rätt att behandla personuppgifterna

Vi kan behandla dina personuppgifter för att uppfylla rättsliga förpliktelser, t.ex. för att rapportera till myndighet om det har inträffat en incident. Vi kan också behandla dina uppgifter för säkerhetsändamål, administration av försäkringsärenden, i goodwillsyfte, för planering och utveckling av verksamheten och i samband med rättsliga anspråk. Vi bedömer att våra intressen är berättigade och att dina intressen inte väger tyngre för dessa ändamål.

I den mån vi behandlar känsliga personuppgifter är behandlingen nödvändig för att fastställa, göra gällande eller försvara eventuella rättsliga anspråk. Ändamålet med sådan behandling är att kunna hantera incidenter, t.ex. olyckor eller skadeåverkan.

Vem kan vi inhämta dina uppgifter från?
Vi kan inhämta uppgifter om dig från fordonsregistret, våra samarbetspartners och allmänheten (vid incidentrapportering).

 Till vilka kan vi lämna ut dina uppgifter?
Vi kan lämna ut dina personuppgifter till andra bolag inom vår koncern, våra anställda och konsulter, våra leverantörer av IT-tjänster, datasystem samt finansiella och juridiska tjänster, andra samarbetspartners, försäkringsbolag och till myndigheter och andra offentliga organ.

Vi strävar efter att alltid behandla dina personuppgifter inom EU/EES. I den mån behandling av dina personuppgifter sker utanför EU/EES sker sådan behandling alltid enligt gällande lag, med iakttagande av föreskrivna skyddsregler. Behandling av dina personuppgifter kan ske av företag i USA, Australien och Kanada. Sådana företag har antagit s.k. standardavtalsklausuler, vilket har godtagits som en adekvat skyddsnivå för behandling av personuppgifter av EU-kommissionen.

Hur länge behandlar vi dina uppgifter?
Vi kan spara dina personuppgifter i upp till elva år (eller under den tid som tvist pågår) i samband med rättsliga anspråk. För att kunna utöva eller försvara oss mot miljörättsliga anspråk kan vi behandla dina personuppgifter under en längre tid.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av vår hemsida. Läs mer om cookies

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng